O nama

O Novigradu…

Turistički gradić Novigrad smješten je na zapadnoj obali Istre. Svojim položajem, odnosno blizinom susjednih država Slovenije, Italije i Austrije, idealno je mjesto za ljubitelje nautičkog turizma.

Područje današnjeg Novigrada bilo je naseljeno već u antičko doba, o čemu svjedoče brojni spomenici i arheološki lokaliteti. U pisanim dokumentima Novigrad se spominje pod raznim imenima; prvobitno kao Neapolis u 7. stoljeću, odnosno kao Civitas Nova u 9. stoljeću, dok se u 12. stoljeću u crkvenim izvorima spominje ime Emona ili Emonia. Stara jezgra grada smještena je na otočiću koji je u 18. stoljeću spojen s kopnom, a očuvane srednjovjekovne gradske zidine, koje su prigrlile i sačuvale svu bogatu povijest ovoga grada, njegovu vrijednu spomeničku baštinu, tradiciju i kulturu, najzanimljiviji su simbol grada. Novigrad je grad koji se hvali jednim od najčišćih mora na ovom dijelu Mediterana. Novigradska rivijera proteže se od mjesta Dajle do ušća rijeke Mirne, a krasi je razvedena, niska i pristupačna obala, sa kamenitim i šljunčanim plažama. Šarmom mirnog ribarskog gradića čvrsto je povezan sa svojim stanovništvom koje se redovito okuplja u uvali Mandrač. Uvala djeluje kao mala ribarska lučica za lokalne brodove i trgovinu ribom.

NAUTICo. YACHT SERVIS Novigrad

U toj sredini razvilo se društvo NAUTICo. YACHT SERVIS Novigrad koji uspješno posluje u nautičkom sektoru od 1997. godine. Posjedujemo svu logistiku, strojeve, tehniku i alate za skladištenje, transport, premještanje, popravak i održavanje plovila i njihovih dijelova. Imamo bogato znanje i iskustvo u nautičkom sektoru.

Naš se posao obavlja na površini od 5.700 m2, od čega je 1.200 m2 u zatvorenim prostorima i radionicama. NAUTICo. godišnje servisira i skladišti preko stotinu plovila većinu njih po sistemu “ključ u ruke”. Nalazimo se 2 km od Marine Novigrad, na samoj cesti prema Bujama. Do zimovališta je vlasnicima osiguran prijevoz plovila na vlastitoj ili našoj prikolici. Na zimovanju su sva plovila u potpunosti osigurana, a vlasnicima je omogućeno korištenje struje i vode. Tu također nudimo kompletnu uslugu održavanja i njege plovila, raznih popravaka, dizanja, kao i posredovanja u trgovini polovnim plovilima. Posjedujemo dizalice nosivosti 15 i 10 tona, te viličara nosivosti 4 tone, a usluge njime vršimo i izvan našeg sjedišta. Našim strankama omogućeno je besplatno parkiranje vozila (automobila i prikolica) u krugu zimovališta dok se njihovo plovilo nalazi u vodi.

Ako to želite, kompletnu brigu oko Vašeg plovila preuzimamo mi. Nakon godišnjeg odmora predate nam plovilo, a mi ćemo se pobrinuti da se ono podigne iz vode, opere i pripremi za zimovanje. Sljedeće godine dovoljno je da nas obavijestite nekoliko dana ranije, te će Vas plovilo dočekati u vodi, spremno za vožnju.

Za više informacija posjetite našu web stranicu www.nautico.hr